terug

Gebruiksaanwijzing.

Collo´daal zilvergenerator  "Florence" 

De collo´daal zilvergenerator  "Florence"  maakt collo´daal zilver van een perfecte kwaliteit voor ultrafijne oplossingen te maken van met een deeltjes met een doorsnede vanaf 0,005 tot 0,015 microns.   

In het bijgeleverde flesje maken we met deze generator standaard zilverwater 10 ppm in een tijd van 20 minuten. Wilt u een sterkere of grotere hoeveelheid maken dan kan dat ook gemaakt worden. (zie verder op deze gebruiksaanwijzing.)

Onze standaard is zilverwater met een sterkte van 10 ppm. Deze sterkte is zowel inwendig als uitwendig uitstekend in alle situaties te gebruiken.

Wilt u echter toch een grotere concentratie zilver innemen dan kunt u gewoon de dosis die u inneemt vergroten.  Wilt u bijvoorbeeld 40 ppm gebruiken dan neemt u 4 maal een dosis van 10 ppm.

 

Gebruik de onderstaande dosering 10 ppm  met als uitgangspunt lichaamsgewicht.

5-12 kg - 3 maal daags  1/2 theelepel

12 - 35 kg - 3 maal daags  1 theelepel

35 - 50 kg - 3 maal daags  1 1/2 theelepel

50 - 60 kg  - 3 maal daags   2 theelepels

60 - 70 kg  - 3 maal daags  2 1/2 theelepels

70 - 80 kg - 3 maak daags   3 theelepels

80 - 100 kg - 3 maal daags   3 1/2 theelepels

100-120 kg -3 maal daags  4 theelepels

Een theelepel is ca 15 druppels.

 

Een eenvoudige  elektromechanische timer gebruiken we om de gewenste ppm-waarde te maken. Met de tabel in de gebruiksaanwijzing zetten stellen we de timer in op de gewenste ppm waarde.

 

De levering omvat:

# Zilvergenerator Florence ingebouwd in een netspanning adapter 220-230Volt AC  met eurostekker.

# Elektrodenhouder met 2  zilverelektroden 99,99% zuiver zilver en een lengte van 12,5cm.

#  Een flesjes 200ml bruin glas met dop om het zilverwater te maken en te bewaren.

#  Een flesje 10 ml met glazen druppelpipet waarmee u nauwkeurig kunt druppelen.

# Gebruiksaanwijzing.

# Een elektromechanische timer wordt gratis meegeleverd, geen garantie op timer.

collo´daal zilvergenerator  "Florence"  

 


eenvoudige  elektromechanische timer van 60 minuten

Maak een fles 200 ml  10 ppm collo´daal zilverwater.

1. Neem het flesje bruin glas 200 ml en vul dit met gedestilleerd water tot  in de hals

Het gedestilleerde water koken en kokend heet in het flesje gieten.

2. Zet de houder met de zilverelektroden in de hals in het flesje let op dat de elektrodes elkaar niet raken.

3. Verbind nu de klemmetjes van generator met de elektroden. En steek de generator in de timer en de timer in het stopcontact.

4. Zet nu de timer op 20 minuten. Na de ingestelde tijd wordt de generator vanzelf afgeschakeld.

We zijn nu klaar.en wrijven de elektrodes met wat keukenpapier af. De elektroden blijven altijd verkleurd. De elektrode aan de rode klem wordt geeft zilver af aan het water en wordt zwart de ander wordt grijs.

 

Mocht u problemen hebben met het gebruik van de timer dan kunt u de adapter ook zo in het stopcontact steken.  Wanneer u de klemmetjes nu verbindt met de elektroden in het water begint de tijd te lopen. U kunt dan na gewenste tijd de klemmetjes weer losmaken en u bent klaar.

 Zilverwater van 10 ppm is een standaard waarde en is uitstekend te gebruiken in de meeste omstandigheden en ziekten. Dit wijst de praktijk uit. 

Tabel voor de schakelklok.:

5 ppm – 10 minuten     10 ppm - 20 minuten       20 ppm - 40 minuten      30 ppm - 60 minuten

 

Gebruik alleen gedestilleerd water of gedemineraliseerd water. Het is gewenst dit water altijd kokend te gebruiken. Kokend is beter voor de kwaliteit van het zilverwater.

Omdat bij verpakking geen rekening gehouden wordt met de verplichte wettelijke eisen voor hygiŰne voor inwendig gebruik staat er op de verpakking meestal een waarschuwing dat dit water niet geschikt is voor inwendig gebruik.

Ontstaan tijdens de bereiding van het zilverwater zwarte vlokjes (dit gebeurt wel eens bij het maken van oplossingen boven 10 ppm) in het water dan filteren we het zilverwater door een koffiefilter voordat we het in het flesje bewaren.

Het is verstandig het zilverwater niet sterker te maken dan 10 ppm. Wilt voor inname toch meer zilver hebben dan kunt u beter de dosis zilverwater 10 ppm vergroten.

Een dosis 40 ppm zilverwater komt overeen met 4 maal een dosis 10 ppm. Een dosis 80 ppm komt overeen met 8 maal een dosis 10 ppm.

 

Wilt u een 1 liter maken dan kunt u hiervoor een glazen theepot van 1 liter gebruiken. De benodigde tijd is nu 5 maal langer dan bij het flesje van 200ml. Zorg ervoor dat de zilverelektrode tot 1 cm onder de houder in het water staat.

Om zilverwater tijdens het productie proces nu heet te houden moet u de pot op een theelichtje zetten. Ook om de circulatie in het water opgang te houden tijdens het proces.

 

De onderstaande tabel is een richtlijn voor de inname van zilverwater. Deze tabel is  alleen een lichtlijn, de te gebruiken hoeveelheid is absoluut niet kritisch. 

10 ppm is een prima standaard waarde voor inwendig gebruik. Wanneer u meer wilt gebruiken kunt u beter de dosis van 10 ppm verhogen dan een hogere ppm waarde te gebruiken.

 

GEBRUIK VAN COLLO¤DAAL ZILVER 10 PPM

Gebruik de onderstaande dosering met als uitgangspunt lichaamsgewicht.

5-12 kg - 3 maal daags  1/2 theelepel

12 - 35 kg - 3 maal daags  1 theelepel

35 - 50 kg - 3 maal daags  1 1/2 theelepel

50 - 60 kg  - 3 maal daags   2 theelepels

60 - 70 kg  - 3 maal daags  2 1/2 theelepels

70 - 80 kg - 3 maak daags   3 theelepels

80 - 100 kg - 3 maal daags   3 1/2 theelepels

100-120 kg -3 maal daags  4 theelepels

Een theelepel is ca 15 druppels.

Kinderen wordt aangeraden 3-4 glazen water per dag te drinken, volwassenen  6 glazen water per dag.

 

 

Reactie op het gebruik.

De opgehoopte afvalstoffen die vrijkomen en worden uitgescheiden kunnen soms een reactie geven van vermoeidheid, lichte hoofdpijn of lichte diarree. Deze klachten verdwijnen na enige tijd. Er is geen gevaar bekend bij zwangerschap. Toch lijkt ons voorzichtigheid bij langdurige gebruik gewenst. Veel water drinken en diep ademhalen om de lymfecirculatie te bevorderen.

 

Voor het systematische toepassing mag zilverwater onverdund, of met water verdund worden ingenomen. Daarbij is  het aan te raden dit bovendien een tijdje onder de tong te houden. Het collo´dale zilver wordt dan door de mondslijmhuid onder de tong in het bloed opgenomen. Het inwendige gebruik wordt aanbevolen bij aandoeningen van parasieten en schimmels (Candida), chronische  vermoeidheid, bij ziektes door bacteriŰn en virussen maar ok bij vele ander ziektes. Zilverwater moet niet met andere  producten worden gemengd.

 

Een chronisch zieke doet er verstandig aan niet heel lang (vele maanden achtereen) zonder deskundige begeleiding grote hoeveelheden zilverwater inwendig te gebruiken. Collo´daal zilver wordt normaal geleidelijk weer uit het lichaam  afgevoerd. Bij chronische ziekte kan in sommige gevallen het uitscheidingsmechanisme zodanig verstoord zijn dat het zilver moeilijk wordt uitgescheiden. Het zilver wordt dan in het bindweefsel afgezet. Er ontstaat een vuilgrijze verkleuring van de huidgedeelten die aan het zonlicht zijn bloot gesteld. Ook bij de inwendige organen neemt men een grauw grijze verkleuring waar. Deze aandoening noemt men argyria of argyriasis. Deze aandoening blijkt verder ongevaarlijk te zijn.

 

Bij ziektes van de mond en keelholte, tandvleesontstekingen, verkoudheden is het zinvol met verdund of onverdund  zilverwater te gorgelen of te spoelen.

Moet het zilverwater in de darm werkzaam zijn dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen. Daarnaast is  het nuttig de darmflora door Biogarde yoghurt e.d. te herstellen.

 

Oog-, oor- en neusdruppels.

Doe 1-2 druppels direct in het oog, oor of neus al waar het nodig is 3 maal daags. Het aantal keren per dag kunt u al  naar omstandigheden opvoeren of verminderen. Als u een verstuiver heeft kunt u collo´daal zilverwater ook direct inhaleren in de longen.

Ogen: Collo´daal zilver is ook als kompres toen te passen.

Neus: U kunt collo´daal zilver toevoegen aan een eierdopje water en dit door de neus opsnuiven. Of met een pipetje in uw neus spuiten.

Oren: 3 maal daags wat druppels in de oren. Ook veilig bij baby’s! Een watje gedrenkt in zilverwater in het oor stoppen werkt ook goed.

 

Dieren: Gebruik volgens  bovenstaande gewichtstabel. U kunt het toevoegen aan het drinken of over het vlees. Bij voorkeur geen blanke metalen bak gebruiken andere bakken geen probleem.

 

Huidverzorging.

Collo´daal zilver kan heel effectief zijn bij kloven, brandwondjes, voetschimmel, wratten, puisten, en andere huidaandoeningen. Maak het betroffen gebied vochtig met collo´daal zilver en laat het 10 minuten inwerken.  Uitgangspunt is 3 maal  per dag eventueel  vaker of minder als dat nodig is. Op puisten en wratten kunt u een kompres van watten gedrenkt in zilverwater leggen en deze met een pleister of  verband op zijn plaats houden.

Wat glycerine bij de drogist halen en hieraan 10 % collo´daal zilverwater 20 ppm toevoegen. Met dit mengsel kunt u de huid prima behandelen. U kunt ook 10 %  collo´daal zilverwater 20 ppm door een neutrale verzorgingszalf mengen met een kleine mixer.

 

www.colloidaalzilver.nl    of    www.hvandervet.nl     E-mail: info@colloidaalzilver.nl  Ons adres:  H. van der Vet  VOF,  Van Hamelstraat 79,  3762 JB Soest, Nederland

Tel : +31 35 6280046 Disclaimer: Wanneer u ziek bent of klachten heeft doet u er goed aan contact met uw dokter op te nemen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen die uit een eventuele zelf medicatie voortkomen.


Bij de bij geleverde gebruiksaanwijzing zijn verder nog een aantal nuttige bijlagen toegegevoegd 

terug