terug

Vitalsilver 2007 collo´daal zilvergenerator 
De Vitalsilver 2007 is bedoeld voor de wat grotere produkties van zilverwater met een goed gecontrolleerde zilverafgifte aan het water.
De Vitalsilver 2007 is ontworpen om met gebruik  te kunnen maken van een simpele tijdschakelklok die in elke bouwmarkt te koop is. Deze schakelklokken hebben meestal een schakelperiode van 15 minuten.

De levering omvat:
De Vitalsilver 2007 collo´daal zilverwatergenerator met snoer en 2 klemmen. De Vitalsilver 2007 gebruikt  een netspanning van 230 Volt - 50 Hz. De generator is kortsluitvast. 
Werkspanning aan de elektroden  0 tot maximaal  50 Volt.
Afgegeven constante stroomsterkte ca 15 mA. 
Een elektrodenhouder met 3 elektroden zuiver Frans zilver 99,99 %  met een 125 mm lengte en een dikte van 2 mm en 2 hulpelektroden van zuiver zilver 99,99 %. De  3 zilverelektroden moeten bij normaal gebruik na ca. 600 liter zilverwater worden vervangen.
Een elektromechanische tijdschakelklok wordt gratis meegeleverd.

De Vitalsilver 2007 is uitgevoerd in de behuizing van een stekkernetvoeding met een eurostekker en daarbij geleverd een losse tijdschakelklok waarin we de zilverwatergenerator steken en waarmee we de werktijd van de generator exact kunnen instellen. 
De elektronica in de Vitalsilver 2007 zorgt ervoor dat  altijd een constante hoeveelheid zilver aan het water wordt afgegeven ongeacht de omstandigheden van het water. Dit maakt de bediening erg eenvoudig.

De afgeven hoeveelheid zilver komt overeen met 10 ppm per  15 minuten voor een hoeveelheid water van 1000ml ( een glazen theekan ). Hierdoor wordt het eenvoudig om ieder gewenste sterkte exact te maken. Wil men een oplossing van 10 ppm dan schakelen we uit na 15 minuten uit.  Willen we bijvoorbeeld een sterkte van 20  ppm dan schakelen we de generator uit na 30 minuten. 
We krijgen zo de volgende tabel:
10 ppm - 15 minuten
20 ppm - 30 minuten
30 ppm - 45 minuten
40 ppm - 60 minuten
50 ppm - 75 minuten

Hoe maken we een liter collo´daal zilver.
Benodigdheden en bereiding:
1. De Vitalsilver 2007 collo´daal zilverwatergenerator.

2. Gedestilleerd water verkrijgbaar bij de apotheek ( merk Aqua purificata of Aqua B. Braun ) of bij de DA-drogist: ( het merk TENDO ). Voor uitwendige toepassing kan ook gewoon gedemineraliseerd water worden gebruikt wat verkrijgbaar is bij iedere drogist en supermarkt. Zonodig kunnen wij ook dedestilleerd water leveren.

3. Een glazen kan met een inhoud van ruim 1000ml inhoud ( theekan, koffiekan).

4. Het is verstandig om het water  gedestilleerde water eerst aan de kook  te brengen in een schone pan en daarna  kokend heet in de kan te doen. De zuurstof (lucht) gaat hiermee uit het water wat de houdbaarheid  van het zilverwater zeer ten goede komt. Bovendien circuleert het water door de afkoeling waardoor het zilver zich verdeelt in het water.

5. Zet de elektrodenhouder in het hete water, zorg hierbij dat de elektroden tot minimaal 2 cm onder de elektrodenhouder in het water staan en zet de klemmetjes van de Vitalsilver op de elektroden. Het rode klemmetje wordt vastgemaakt  boven de buitenste elektrode, de hiermee verbonden elektroden geven het  zilver af.

6. We stellen we de tijdschakelklok in op de gewenste tijd en steken de Vitalsilver 2007 in de schakelklok.  We doen de tijdschakelklok in het stopcontact  en na de ingestelde tijd wordt de zilvergenerator automatisch uitgeschakeld. We zijn nu klaar met de bereiding.

 7.  De zilverelektroden worden zwart van kleur en steeds dunner door het gebruik . We wrijven  na afloop de elektroden met  een stuk keukenpapier schoon.
Krijgen  we een vlokje in het zilverwater dan kunnen we dit verwijderen door het  zilverwater door een papieren koffiefilter te gieten.

Wetenswaardigheden bij het maken van zilverwater.
Ppm deze afkorting betekent parts per million. Dit betekent delen per miljoen.
Zilverwater 10 ppm heeft dus 10 delen zilver per miljoen delen water.
De elektroden verkleuren tijdens de bereiding. De elektroden die het zilver afgeven (zijn verbonden met het rode klemmetje) krijgen een zwartige kleur, de andere elektroden geven geen zilver af en verkleuren weinig of niet en zijn na het gebruik wat grijsachtig. Bij de grijze elektroden ziet u na verloop van tijd fijne belletjes omhoog komen (waterstofgas). Na het gebruik de elektroden goed afwrijven met keukenpapier of een schone doek. 

Gebruik altijd bij voorkeur gedestilleerd water. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek( Aqua Purificata of Aqua B. Braun) of bij de drogist (merk TENDO).
Desgewenst leveren wij ook gedestilleerd water.
Voor uitwendige toepassing kan ook gedemineraliseerd water gebruik worden. Het is verstandig het water voor het gebruik te koken in een schone pan zonder kalk aanslag en het water heet in de glazen kan te doen. Tijdens het afkoelen circuleert het water dan in het glas waardoor het zilver zich verdeeld. Het gedestilleerde water wordt bij de bereiding vanaf 10 ppm een beetje geel . Bij 40 ppm is dit donker geel geworden. Wanneer we gedemineraliseerd water gebruiken zien we hetzelfde gebeuren. Direct voordat we beginnen moeten we het water koken, dan is de zuurstof uit het water, dit bevorderd de houdbaarheid van het zilverwater. Bovendien wordt het water door het koken steriel gemaakt.

Wanneer we ander water gebruiken ontstaat meestal geen gele verkleuring maar zien we een lichte grijswitte wolk van de elektrode komen die uiteindelijk het water een  licht grijze kleur geeft. Het zilver verbindt zich dan met andere bestanddelen die als sporen in het water aanwezig zijn. Meestal zijn dit de chloor-ionen die door sporen zout (Natriumchloride) in het water aanwezig zijn. 
De witte wolk bestaat niet uit zilver maar uit  heel fijn zilverchloride, een moeilijk in water oplosbaar zilverzout. Dit collo´dale zilverchloride wordt echter in de dunne darm en het bloed door de aanwezige ammoniak weer omgezet in zilver.

Water uit een waterfilter.
Leidingwater dat gefilterd is door een membraanfilter voldoet ook goed.
( Deze filters worden ook aan boord van schepen gebruikt om het zout uit het zeewater te halen om het zeewater zo drinkbaar te maken, sommigen gebruiken deze filters ook in het huishouden.)
Deze membraanfilters blijken nog wel wat chloor-ionen door te laten waardoor er ook sporen zilverchloride kunnen ontstaan en de gele verkleuring van het water minder is dan bij gedestilleerd water. Door dit water te koken voor de bereiding van het zilverwater verdampt het chloor uit het water. 
Water gefilterd door andere waterfilters gedraagt zich als gewoon leidingwater.

Gewoon leidingwater of mineraalwater bevat vele sporenelementen (meestal in een waarde van 200 tot 400 ppm) vooral keukenzout. ( Natriumchloride ) We zien dus een grijswitte wolken en later een geheel lichtgrijze waterkleur ontstaan dit is geen zilver maar heel fijn zilverchloride en bij sterke oplossingen ontstaan vlokken. 

Zilverchloride laat onder invloed van ammoniak zijn zilver-ionen los. Ammoniak zit altijd enigszins in het bloed waardoor het fijne zilverchloride bij inwendig gebruik in de dunne darm en in het bloed wel weer kan worden afgebroken en het zilver weer vrij komt. Voor de uitwendige sterilisatietoepassing heeft zilverchloride veel minder effect als bacterie-doder omdat er moeilijk zilver vrij komt.

Bij deze gebruiksaanwijzing is nog een uitgebreide brochure over de toepassing en gebruik van zilverwater bijgevoegd.

terug