terug

Zelf zilverwater maken met de colloidaalzilvergenerator ”Charlotte”      
De colloidaalzilvergenerator ”Charlotte” is een eenvoudig uniek apparaat waarmee je zilverwater kunt maken thuis en op vakantie. Het apparaat kan gevoed worden zowel uit de bijgeleverde een stekkernetvoedingsadapter voor de hele wereld 100-230 AC met een uitgangsgelijkspanning- 24V DC die overal is te gebruiken, het snoer is voorzien van klemmetjes voor de bevestiging van de zilverwatergenerator. De zilverwatergenerator is ook te voeden uit 3 standaard blokbatterijen van 9 Volt. ( standaardtype  6F22 ). De batterijen worden volgens onderstaand schema in elkaar geschoven  en de klemmetjes worden vast gemaakt op de polen van de batterij. Deze batterijen worden niet meegeleverd.

Met deze generator kan je goede kwaliteit zilverwater maken van iedere gewenste sterkte.  De standaard zilverwater heeft een sterkte van ongeveer 10 ppm. Deze sterkte is zeker niet kritisch en kan zowel uitwendig als inwendig zonder probleem worden gebruikt.  

Tijdtabel  voor het bereiden van 1 liter zilverwater volgens de aangegeven methode :

 15 minuten  = 3 tot 5 ppm,  30 minuten  =  7-12 ppm, 45 minuten =  13-19 ppm,  60 minuten =18-26 ppm. 

Gebruiken we 1 blokbatterij van 9 Volt dan duurt de bereiding veel langer,  met een glas van 0,2 liter duurt de bereiding van voor 10 ppm ongeveer 60 tot 90 minuten.

charlotteczgenerator0001

 

Gebruiken we de adapter dan verbinden we de klemmetjes van de adapter met de klemmetjes van de generator.

Hoe maken we een liter collo´daal zilver van ongeveer 10 ppm.
Benodigdheden:
1. De colloidaalzilvergenerator “Charlotte”.
2. 1 liter gedistilleerd water of gedemineraliseerd water verkrijgbaar bij  apotheek of de drogist.
3. Een vuurvaste glazen theepot of koffiepot met 1 liter inhoud.
4. Een fles of glazen pot met deksel met een inhoud van 1 liter om het gemaakte zilverwater te bewaren. Deze fles moet bij voorkeur van glas zijn. Liefst donker gekleurd glas.  Wanneer je geen gekleurd glas hebt kan je de glazen fles met papier of een donkere vuilniszak omwikkelen. De gevulde fles op een donkere plaats op kamertemperatuur bewaren.

Bereiding:
1. Het gedistilleerde/ gedemineraliseerde water aan de kook brengen in een schone geŰmailleerde pan of roestvrijstalen pan of vuurvaste glazen schaal.  Doe het water als het kookt in de glazen theepot. Plaats de elektroden in de theepot zo dat het hete water tot ongeveer 1 cm onder de houder staat.. Het volgende punt 2 mag worden overgeslagen maar het resultaat kan beter zijn wanneer we dit wel doen.
( 2..Plaats de theepot op een theelicht.  Hierdoor blijft het water in de theepot  rondstromen  Het zilver wordt zo goed in het water verdeeld. Wanneer we dit niet doen dan ontstaat tussen de elektroden een grotere concentratie zilver en kan er gemakkelijker vlokvorming optreden. )  
3. Verbind nu de snoeren met de buitenste polen van de in elkaar geschoven batterijen of met de adaptor.
4. Na ongeveer 30 minuten zie je het water een heel klein beetje geel gaan verkleuren.
5. Je kan nu stoppen.want de concentratie zal nu tussen de 7 en 11 ppm zijn.
6. Wil je een sterkere concentratie dan ga je door u door tot het water een helder gele kleur gekregen heeft en na 60 minuten heb je een concentratie van ongeveer 20 ppm of hoger.
7. Maak de klemmen los.
8. Haal de elektrodenhouder voorzichtig uit de pot. Wanneer je dit niet voorzichtig doet dan komen er wat zwarte zilvervlokjes los van de elektrode in het water. Deze vlokjes groeien tijdens het proces  aan de elektrode. De vlokjes kan je gemakkelijk uit het water krijgen door het zilverwater door een papieren koffiefilter te gieten.
9. Giet het zilverwater nu in een glazen bewaarfles en bewaar deze in het donker.
10. De elektroden verkleuren.  Poets de elektroden schoon met wat keukenpapier wat verkleuring mag nog wel achterblijven..

Maak een glas collo´daal zilverwater 10 ppm
Wilt je niet zoveel zilverwater tegelijk maken dan kunt u een glas gedistilleerd / gedemineraliseerd water gebruiken. Je vult het glas met kokend gedistilleerd water en zet de elektrodenhouder met de elektroden in het glas. Je sluit de stroom aan en na  20 minuten heb je een concentratie van tussen 8 en 12 ppm ppm. Je kan ook verder gaan tot het water een donker gele kleur krijgt dan heb je een concentratie van 20 ppm of meer. Door de slechte circulatie en de hogere stroomdichtheid kunnen er vlokjes op de elektrode in het water ontstaan  Zijn er vlokjes in het water gekomen dan kan je  alles even door een papieren koffiefilter gieten. 
Gebruiken we 1 blokbatterij van 9 Volt dan duurt de bereiding veel langer, met een glas van 0,2 liter duurt de bereiding van zilverwater met een sterkte van 10 ppm ongeveer 60 tot 90 minuten.

Nauwkeurigheid ppm.
De nauwkeurigheid kan niet beter omdat de generator niet is gemaakt als een constante stroomgenerator en er variabele factoren zijn zoals de elektrische weerstand van het zilverwater . De generator is  uitgerust met een stroombegrezing waardoor de stroom niet te groot kan worden en de deeltjes klein blijven. Naar onze ervaring van 14 jaar  speelt deze nauwkeurigheid  bij het gebruik en toepassing van zilverwater een vrij ondergeschikte rol en genoemde marges van deze generator zijn geen probleem.  Wil je meer info hierover kom dan op onze voorlichtingsavonden of vraag  info over de praktijk met zilverwater op
info
Wil je sterkere oplossingen dan 20 ppm dan vergroot je de dosis.  2 maal de dosis van 20 ppm  is gelijk aan een dosis 40 ppm. 3 maal de dosis 20 ppm is gelijk aan een dosis 60 ppm.

GEBRUIK VAN COLLO¤DAAL ZILVER.
Zilver werkt al bij hele kleine hoeveelheden. Men adviseert daarom 15 tot 25 Ág zilver per theelepel. Bij oplossingen met de kleinste zilverdeeltjes komen we dan in het bereik van 6 tot 15 ppm. Bij oplossingen met wat grotere zilverdeeltjes zit men dan in het bereik van 3 tot 5 ppm. Het water is dan meestal een beetje geel aan het worden.
De Amerikaanse gezondheidsnorm t.a.v. maximale dagelijkse belasting van toegevoerde voedingsbestanddelen geldt voor zilver 350Ág per dag voor een persoon van 70 kg. Bij de aanbevolen dagdosis collo´daal zilverwater volgens onderstaande tabel komen we uit op 10 tot 18% van de maximaal gestelde norm voor zilver en voldoen dus ruim binnen deze norm.

Gebruik de onderstaande dosering 10 ppm  met als uitgangspunt lichaamsgewicht.

5-12 kg - 3 maal daags  1/2 theelepel

12 - 35 kg - 3 maal daags  1 theelepel

35 - 50 kg - 3 maal daags  1 1/2 theelepel

50 - 60 kg  - 3 maal daags   2 theelepels

60 - 70 kg  - 3 maal daags  2 1/2 theelepels

70 - 80 kg - 3 maak daags   3 theelepels

80 - 100 kg - 3 maal daags   3 1/2 theelepels

100-120 kg -3 maal daags  4 theelepels

Een theelepel is ca 15 druppels.

Kinderen wordt aangeraden 3-4 glazen water per dag te drinken, volwassenen  6 glazen water per dag. De opgehoopte afvalstoffen die vrijkomen en worden uitgescheiden kunnen soms een reactie geven van vermoeidheid, lichte hoofdpijn of lichte diarree. Deze klachten verdwijnen na enige tijd. Er is geen gevaar bekend bij zwangerschap. Veel water drinken en diep ademhalen om de lymfecirculatie te bevorderen.

Voor het systematische toepassing mag zilverwater onverdund, of met water verdund worden ingenomen. Daarbij is  het aan te raden dit bovendien een tijdje onder de tong te houden. Het collo´dale zilver wordt dan door de mondslijmhuid onder de tong in het bloed opgenomen. Het inwendige gebruik wordt aanbevolen bij aandoeningen van parasieten en schimmels (Candida), chronische  vermoeidheid, bij ziektes door bacteriŰn en virussen maar ook bij vele ander ziektes. Zilverwater moet niet met andere  producten worden gemengd.

 

Een chronisch zieke doet er verstandig aan niet heel lang (vele maanden achtereen) zonder deskundige begeleiding grote hoeveelheden zilverwater met een hogere sterkte (bijv 40 ppm) inwendig te gebruiken. Collo´daal zilver wordt normaal geleidelijk weer uit het lichaam  afgevoerd. Bij chronische ziekte kan in sommige gevallen het uitscheidingsmechanisme zodanig verstoord zijn dat  het zilver moeilijk wordt uitgescheiden. Het zilver wordt dan in het bindweefsel afgezet. Er ontstaat een vuilgrijze verkleuring van de huidgedeelten die aan het zonlicht zijn bloot gesteld. Ook bij de inwendige organen neemt men een grauw grijze verkleuring waar. Deze aandoening noemt men argyria of argyriasis. Deze aandoening blijkt verder ongevaarlijk te zijn.

 

Bij ziektes van de mond en keelholte, tandvleesontstekingen, verkoudheden is het zinvol met verdund of onverdund  zilverwater te gorgelen of te spoelen.  Moet het zilverwater in de darm werkzaam zijn dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen. Daarnaast is  het nuttig de darmflora door Biogarde yoghurt e.d. te verbeteren.

 

Oog-, oor- en neusdruppels.

Doe 1-2 druppels direct in het oog, oor of neus al waar het nodig is 3 maal daags. Het aantal keren per dag kan je al  naar omstandigheden opvoeren of verminderen

Ogen: Collo´daal zilver is ook als kompres toen te passen.

Neus: Je kan collo´daal zilver toevoegen aan een eierdopje water en dit door de neus opsnuiven. Of met een pipetje in de neus spuiten.

Oren: 3 maal daags wat druppels in de oren. Ook veilig bij baby’s! Een watje gedrenkt in zilverwater in het oor stoppen werkt ook goed.

 

Dieren: Gebruik volgens  bovenstaande gewichtstabel. Je kan het toevoegen aan het drinken of over het vlees

 

Huidverzorging.

Collo´daal zilver kan heel effectief zijn bij kloven, brandwondjes, voetschimmel, wratten, puisten, en andere huidaandoeningen. Maak het betroffen gebied vochtig met collo´daal zilver en laat het 10 minuten inwerken.  Uitgangspunt is 3 maal  per dag eventueel  vaker of minder als dat nodig is. Op puisten en wratten kan je een kompres van watten gedrenkt in zilverwater leggen en deze met een pleister of  verband op zijn plaats houden.

Wat glycerine bij de drogist halen en hieraan 10 % geel collo´daal zilverwater 20 ppm toevoegen. Met dit mengsel kan je de huid prima behandelen. U kunt ook 10 % geel collo´daal zilverwater door een neutrale verzorgingszalf mengen met een kleine mixer.

 

 

Disclaimer: Wanneer u ziek bent of klachten heeft die niet verdwijnen doet u er goed aan uw arts/therapeut te benaderen. Wij aanvaarden geen enkele  verantwoordelijkheid voor zelfmedicatie. Deze brochure heeft vooral een informatieve doelstelling.

www.colloidaalzilver.nl   (  035 6280046 )