Colloidaal zilver - Zilverwater
VIOLET RAY
Praktijk Driek van der Vet
PHPD: pijntje-hier-pijntje-daar. Violet Ray uw grote hulp.

De Violet Ray is een eenvoudig en fantastisch apparaat met zeer bijzondere therapeutische kwaliteiten.  Zeer geschikt voor zelfbehandeling van vele klachten en ook schoonheidsbehandelingen.
De Violet Ray is geen moderne vinding maar dit apparaat werd vooral in de USA gebruikt van het begin van de jaren 1900 tot voor de tweede wereldoorlog toen de invloed van de commercie van de medische industrie het gebruik vrijwel geheel verdrong. Het was een wonderbaarlijk apparaat wat in sommige artsenpraktijken aanwezig was en door veel mensen thuis werd gebruikt. 
De toegepaste techniek is natuurlijk in onze tijd sterk verbeterd maar aan het principe is niets veranderd. De Violet Ray is voortgekomen uit de, door de grote natuurkundige TESLA, ontwikkelde technieken om hoge spanningen te kunnen opwekken.

vr1         vr2

De Violet Ray eenvoudig verklaard.
De Violet Ray maakt gebruik van een soort statische elektrische lading (zoals u die bijv. bij een elektrisch  geladen haarkam ervaart wanneer deze knettert in het haar). Deze elektrische lading heeft een hoge spanning en trillingsfrequenties maar er is bijna geen  stroom. Bij de Violet Ray wordt deze lading met een mengsel van trillingsfrequenties van 50 Hz tot hoger dan 100000 Hz  opgebouwd en door een elektrode van glas overgedragen op de huid. Deze glazen elektrode bestaat uit een vacuŁmbuis gevuld met weinig neongas of argongas. Het gas in de elektrode licht bij het gebruik op met een kleur die van violet- tot roze oranje kan zijn (afhankelijk van gebruikte gassamenstelling en frequenties). Hiervan is de naam Violet Ray (Violette Straal) afgeleid. Er zijn verschillende buizen voor het gemak en een betere werking bij verschillende toepassingen. 

Het gebruik.
Het gebruik is aangenaam en volkomen pijnloos en toch doordringend en effectief en kan op alle lichaamsdelen worden gebruikt met de daarvoor aangepaste elektroden. De buis wordt op de blote huid gedrukt of op een dunne laag kleding. 
De Violet Ray is het vaak het effectiefst wanneer deze niet op de blote huid wordt toegepast maar wanneer de huid bedekt is, dus door dunne kleding heen. Je hoort soms de hele kleine vonkjes van het glas dan knetteren op de kleding en de huid en dit geeft een prettig tintelend gevoel. Dit is een zeer prettige bijkomstigheid, want men hoeft niet uit de kleren maar moet alleen niet dik gekleed zijn. De Voilet Ray werkt meestal snel als pijnverdrijver. Het effect kan tijdens de behandeling al merkbaar zijn. Meestal treedt de reactie op na de behandeling waarbij men soms nog dagen een aangename warmtereactie voelt in het behandelde gebied. 
De Violet Ray heeft, op de juiste manier toegepast, een diep inwerkende invloed op de bloedsomloop  en  het zenuwstelsel. 

In mijn tientallen jaren praktijkervaring als acupuncturist en natuurgeneeskundig therapeut blijkt voor mij dit wel een van de meest veelzijdig werkzame apparaten toegepast in de gezondheidszorg. Het is zo eenvoudig in gebruik en kan tegelijkertijd zo'n ingrijpende invloed op de lichaam hebben. Volgens mijn eigen waarnemingen werkt het ook diep door in de menselijke aura. Wanneer we de huidige kennis van de energetische geneeskunde gebruiken (zoals acupunctuur) bij de toepassing van de Violet Ray dan geeft dit apparaat heel veel mogelijkheden voor zelfbehandeling. 

De fysiologische uitwerking van de Violet Ray. 
De Violet Ray werkt op het bloed, de bloedsomloop, het zenuwstelsel, cellen en weefsels. Het verbetert alle voedingsprocessen: de zuurstofvoorziening van de cel en  toename van de uitscheiding. Deze eigenschappen zijn vooral verantwoordelijk voor de grote kracht van de Violet Ray als een prikkel om verlichting te geven aan ziekten en aan een herstel tot een normaal, gezond functionerend lichaam. 
Men voelt geen pijn wanneer men de vacuŁm buis stevig op de huid of kleding drukt alleen wat warmte wordt waargenomen. Wanneer we de buiselektrode van de huid of kleding verwijderen ontstaat vanuit het raakpunt een ongevaarlijke stimulerend vonkboogje vergelijkbaar met een elektrisch geladen haarkam. De sterkte van de werkspanning is met het apparaat te regelen. 
Het effect van de vacuŁmbuiselektrode. 
1. Toename van de bloedtoevoer naar een bepaald gebied. 
2. Toename van zuurstof in het bloed. 
3. Toename van uitscheiding van de afvalprodukten. 
4. Toename van de lichaamswarmte zonder dat er koorts ontstaat. 
5. Plaatselijke ontsmetting van de huid door de ozon die vrijkomt in de lucht rond de elektrode. 

De Violet Ray is zo uitgevoerd dat iedereen dit apparaat kan bedienen en gebruiken. In combinatie met de bij geleverde handleiding en eventueel mijn advies zijn heel veel aandoeningen zelf te behandelen. Wanneer u de Violet Ray dagelijks gebruikt moet zich onthouden van het gebruik van alcohol. Alcohol gebruik verstoort de energiehuishouding van uw lichaam, het maakt u onnodig los van uw energetische basis, en dit kan ongunstig zijn voor de inwerking van de Violet Ray.

De Violet Ray kan gebruikt worden bij veel dagelijkse ongemakken.
Behalve als pijnbestrijder zijn talloze goede resultaten bereikt met de behandeling van interne ziekten wanneer er met wat kennis van zaken gebruik gemaakt wordt van de Violet Ray. In het verleden werd de Violet Ray vaak gebruikt bij de behandeling van onderstaande klachten:

Abcessen  
Anemie  
Astma,  Eczeem  
Aderverkalking  
Kaalheid  
Nek en schouderpijn, ontsteking    
Bronchitis  
Eeltknobbels 
Kneuzingen  
Catarre  
Circulatiestoornissen, Wintertenen 
Verkoudheid    
Roos  
Doofheid, Oorziekten 
Aangezichtspijn, neuralgie  
Prostaatvergroting  
Haaruitval  
Vrouwenklachten, menstruatie, hormonen  
Jicht  
Aambeien  
Hooikoorts 
Gevolgen kinderverlamming 

Vergeetachtigheid 

Slapeloosheid,
Kreupelheid  
Bewegingstoornissen 
Lage rugklachten, pijn  
Nerveuze aandoeningen   
Neuralgie  
Zenuwontsteking  
Vetzucht  
Buikpijn, pijn in de borst en ribben  
Verlamming 

Pijnen in knie enkel en voet  
Puistjes  
Pusvorming  
Reuma  
Littekens  
Ischias  
Huidziekten  
Keelpijn en keel ziekten  
Verstuikingen  
Kiespijn  
Zwakke ogen  
Rimpels  
Wratten

Waarom wordt de Violet Ray niet vaker gebruikt in deze tijd?
De oorzaak is te vinden in de commerciŽle macht van de farmaceutische industrie en hun vernietigende lobby tegen de Voilet Ray (hun grote concurent) in de jaren voor de 2e wereldoorlog. Tot in het midden van de jaren 1970 was zelfs het produceren van dit apparaat in de Verenigde Staten (USA) nog strafbaar.

Behandelen.
Met de Violet Ray werd in de jaren 1920 voornamelijk op de plaats van de pijn of klacht behandeld met de elektrode op de huid, of bedekkende kleding. De glazen buiselektrode werd over het gebied gestreken, direct op de huid of over de kleding. 
De behandeling duurt meestal enkele minuten per dag. Met de buis word een gebied enkele minuten bestreken. Hiermee zijn hele mooie resultaten behaald. Dit maakt de behandelingen ook erg eenvoudig en door iedereen uit te voeren. 

Behandelvoorbeeld Verkoudheid: Lokaal behandelen van de gebieden naast de neus gaten en het gebied boven de neus. Wrijf de paddestoel vormige buis naast de neusvleugels en boven de neus tussen de ogen (zone A op de tekening). Gedurende enkele minuten eventueel de achterkant van het hoofd erbij nemen op de overgang naar de nek. (zone E op de tekening)

Verkoudheid in hoofd met hoofdpijn of een zwaar duf,vol gevoel:

VR5

Wrijf de paddestoel buis boven de neus en boven de ogen en de zijkanten van het gezicht.
Hoofdpijn in de gebieden A of B ontstaan door stuwingen of zijn afkomstig van spanningen vanuit de ogen, neus, problemen met sinussen in het voorhoofd of bovenkaak.  Soms komen deze problemen ook voort uit de maag of zijn het de gevolgen van constipatie. Hoofdpijn in het gebied C is soms een gevolg van bloedarmoede of blaasproblemen. De gebieden D en E kunnen een relatie hebben met het middenoor, ogen of tanden. Het gebied E heeft vaak een realatie met stress, nervositeit, geprikkelde zenuwen van het ruggemerg of vrouwelijke hormonale problemen. Het is dus verstandig om ook andere gebieden op het lichaam te behandelen die een relatie hebben met de hoofdpijn.    

Behandelschema voor verschillende aandoeningen zoals deze in de oude gebruiksaanwijzingen werd vermeld:

VR6

Algemeen: Behandel altijd eerst op de exacte plaats van de pijn of klacht. Beweeg de  glazen buis langzaam heen en weer op de locatie bij voorkeur door een dunne laag textiel op de huid.  Maximaal 6-8 minuten. De glazen buiselektrode niet langer dan 10 seconden op  ťťn locatiepunt stil houden. Dan wegtrekken en eventueel een 10 seconden later weer terug komen enz. Punten waarbij direkt een uitstraling naar de omgeving wordt gevoeld of warmte, zijn heel belangrijk in de behandeling en moeten extra aandacht krijgen.  Behandeling kan iedere dag herhaald worden bij verbetering de afstand tussen de behandelingen langer maken.
Reuma, gewrichts- en spierpijn,- ontsteking : Behandel  locatie van de pijn door een dunne laag  kleding,  daarbij ook  11-12 in de maagstreek, 26-27 rug ter hoogte van de lendenen.
Hoofdpijn: Behandel locatie op 2, 3, 1. Daarbij ook 20, 21, 23, 11-12.
Slapeloosheid: Toepassen op 11-12, 26-27, omlaag langs de wervelkolom vanaf de nek tot 25, daarbij ook de voetzolen 17.
Neuralgie, pijn in het gezicht; Toepassen op de wangen. voorzijde van het oor, en de spieren van de nek.
Indigestie, spijsverteringsklachten: Behandel 12-11, 10, 20, 23-25.
Constipatie: Behandel 13-13. 14-14, 12-11.
Nervositeit: Behandel gebied op 19, ook op en neer over de rug van 19 tot 29. Behandel 18-18 (achter de beide oren), ook buikstreek 13, 14,12, 11, ook de bovenarmen en schouders 6-9, ook onderste ledematen, 31, 17 .
Doofheid: Behandel de hele voor- en achterzijde van het oor, ook de gehoorgang met bol-elektrode .
Roos, haaruitval, grijs haar en hoofdhuidkwalen: paddenstoelelektrode kan worden gebruikt, de kam-elektrode heeft de voorkeur. Bestrijk de gehele hoofdhuid ten minste eenmaal per dag, acht minuten durende behandelingen.
Bleke huidskleur: In aanvulling op de lokale toepassing op gezicht en hals, ook de spijsvertering behandelen in het gebied 12-11.
Om Longen versterken en ontwikkelen van de borstkas: Grondig behandeling gebied 5-8, 5-7, ook gebied 21-22, 21-24, diep ademhalen tijdens de behandeling. Doe ademhalingsoefeningen. 
          

Wanneer we de kennis van 5000 jaar ervaring in energetische geneeskunde zoals bij de acupunctuur uit het oude China toepassen bij het gebruik van de Violet Ray kunnen we de resultaten verbeteren en het toepassingsgebied nog verder uitbreiden.
Deze kennis was in de jaren 1920 niet bekend bij de gebruikers van de Violet Ray. Wij leveren bij de Violet ray een orginele gebruiksaanwijzing uit de jaren 1920 als ook een moderne versie die is uitgewerkt naar kennis en ervaring van 5000 jaar Chinese geneeskunde.

Behandelvoorbeeld voor de Violet Ray. 
Onderstaande plaatjes geven aan op welke plaats en in welke richting je de Violet Ray het beste kan bewegen op de verschillende lichaamsdelen. De lengte van de pijl geeft aan hoe groot het gebied is dat geschraapt moet worden. Op de plaatjes vind je ook de nummers van de acupunctuurpunten die door de Violet Ray worden beÔnvloed en hun speciale werking op het lichaam en de klacht uitoefenen. 
De punten en gebieden moeten altijd links en rechts op het lichaam worden behandeld. Onder de plaatjes staat aandoening vermeld waar de behandeling voor is bedoeld. De nummers en letters die u op de plaatjes ziet staan hebben betrekking op de Chinese naam en officiŽle acupunctuurnummer van dat behandelpunt.

Op de armen, benen en romp kan je het gemakkelijkst de paddestoelvormige buis gebruiken op de handen en gezicht meer de puntvormige buis of het bolletje.
Zet de buis op de huid en draai de intensiteit op totdat je een lichte tinteling voelt en wrijf 10 tot 20 keer over huid in de richting van het pijltje op de tekening.
Je kunt de buis ook op de kleding zetten en de spanning opdraaien tot de tinteling wordt gevoeld en over de kleding volgens de aangegeven pijltjes 10 tot 20 keer langzaam wrijven.(ongeveer 2-3 seconden per streek van 10 cm) Na afloop voel je een lichte aangename tinteling of warmte op de plaats die je hebt behandeld.
De behandeling iedere dag of om de dag uitvoeren tot de klacht is verdwenen. In acute gevallen kan 2 maal daags een behandeling uitgevoerd worden. 

Normaal kouvatten, virusinfectie.
Kouvatten is een veel voorkomende aandoening die in alle seizoenen voorkomt. De westerse geneeskunde rangschikt deze klachten als virusinfectie. De Chinese geneeskunde rangschikt ze onder de aandoeningen t.g.v. wind-koude, wind-hitte, zomer hitte en vochtigheid.   De belangrijkste symptomen zijn hoofdpijn, koorts, rillingen, vermoeidheid, verstopte neus, niezen, pijnlijke keel, droge hoest, gevoelig soms pijnlijke ledematen. Sommigen hebben ook klachten van de spijsvertering zoals slechte eetlust, misselijkheid, verstopping of diarree, overgeven e.d.
Belangrijke punten:            Koorts: Baihui GV14, Quchi LI11, Hegu LI4.  
Neus,keel, oren, hoofd: Baihui GV14, Quchi LI11, Hegu LI4, Yingxiang LI20,  Fengchi G20, Yamen GV15.
Luchtwegen: als vorige toevoegen Lueque L7, Zongfu L1. 
Spijsvertering en vermoeidheid : Zusanli S36, Quchi LI11, Hegu LI4.

 cold

Gevolgen van kouvatten of virusinfectie. 

Toepassing van de Violet Ray voor schoonheidsbehandelingen.
De Violet Ray is een apparaat voor hoge frequentie elektrotherapie en  is een belangrijk instrument  voor het behoud van de schoonheid van de huid.  Doordat de glaselektrode buis een hele kleine elektrostatische lading en een hele kleine hoogfrequente stroom produceert en dit op de huid brengt, krijgt men daarmee het behandelingsresultaat. 
1. Het helpt om de zenuwen te kalmeren en heeft analgesie functie (pijnstillingseffect). 
2. Heeft de eigenschap van anti-veroudering, anti- rimpel en ontspanning van de huid.
3. Verbetert de uitscheiding en de zuurgraad en zorgt ervoor dat de huid neutraal wordt.
4. Bevordert de bloedsomloop en verbetert de stofwisseling. 
5. Produceert het ozon voor sterilisatie van de huid, kan helpen wonden te genezen en kan de poriŽn minder zichtbaar te maken.

Gebruiksaanwijzing:
Indirecte Methode ---- geschikt voor de droge huid natuur en verouderde huid.
Steek de glazen buis, bijvoorbeeld de paddestoelvorm, in de handgreep. Doe eventueel wat talkpoeder op de glazen buis.  Doe de massage op het gezicht van nek tot de kin en naar voorkant van het gezicht en op het voorhoofd. 

Directe Methode ---- geschikt voor de vette huid.
Gelieve wat vet of crŤme op het gezicht te smeren en vervolgens plaats je de glaselektrode( bijv de paddestoelvormige elektrode) in het apparaat en zet de elektrode op het gezicht.  Zet nu het apparaat aan en doe de behandeling met een "Z" of en “8” vormige beweging op het gezicht: voorhoofd - neus- rechterkant van het gezicht - kin- linkerkant van het gezicht - neus - voorhoofd. 

Vonk Methode ---- geschikt voor wonden, pijn en ontsteking.
Bij een behandeling op gezicht is het verstandig ogen met een vochtig doekje te bedekken. Zet het apparaat aan en breng de elektrode naar de huid en raak het gezicht op de plaats van de ontsteking. De behandeling niet langer dan 10 sec uitvoeren. Het is normaal als er vonkjes komen terwijl de glazen buis de huid van het gezicht raakt. 

Haarverzorgings methode --- geschikt voor het stimuleren van het huidoppervlak, reduceert folliculitis en verbetert de haargroei.
Gebruik de kam electrodebuis. Beweeg de kam over de hoofdhuid in de tegengestelde richting waarin het haar is gekamd of gegroeid. 

Zet na het gebruik de knop op op "0" na gebruik. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en haal de elektrode uit de handgreep.

Wilt u de Voilet Ray eens proberen?
Dit wonderbaarlijke apparaat heeft vroeger in mijn acupunctuurpraktijk altijd prachtig werk gedaan, volkomen pijnloos en snel, beter en veiliger dan de huidige laserapparaten uit de acupunctuurpraktijk. Je kan ook gemakkelijk door dunne kleding (hemd+overhemd of T shirt, broek, kousen, sokken) heen behandelen, dus uitkleden is niet nodig. De Violet Ray was toen duur en moeilijk verkrijgbaar en ging toendertijd helaas kapot. Tegenwoordig wordt dit apparaat met hedendaagse techniek eenvoudig en duurzaam gemaakt. Het apparaat leent zich ook uitstekend voor zelfbehandeling.

De volgende behandelbrochures worden momenteel geleverd: 

Toepassing van de Violet Ray bij gewrichtspijn of -ontstekingen of reumatische pijn. (nek, schouder, rug, elleboog, pols, knie, heup)

Toepassing van de Violet Ray bij huidaandoeningen. (erysipelas, eczeem, jeuk, urticaria, acne, wratten, puisten, furuncels, psoriasis)

Toepassing van de Violet Ray bij diverse aandoeningen (verkoudheid, koorts, stemverlies, hoest, astma, hoofdpijn, maagpijn, overgeven, buikpijn, diarree, verstopping, blaasontsteking, angina pectoris, hartkloppingen, slapeloosheid, menopauze)

Wij hebben verschillende apparaten getest op hun bruikbaarheid en degelijkheid en prijs. Onze keuze is gevallen op het apparaat wat we verhuren. De Violet Ray is te huur voor € 8,00 per week inclusief behandelbrochures voor verschillende aandoeningen. U betaalt de huur vooruit voor een periode van 15 weken. Wanneer u de huur eerder wilt beŽindigen en het apparaat onbeschadigd inlevert krijgt u het resterende bedrag terug met een minimum van 3 weken huur.
Eventueel een behandeldemonstratie en behandeladvies geven is mogelijk op mijn gratis spreekuur iedere woensdagmorgen 8.30 uur. (wel vooraf even bellen of mailen als u wilt langs komen.) 

Meer informatie : Driek van der Vet  acupuncturist lid NVA (vanaf 1976)

Tel:  06 22801382     mail: driek@natuurgeneeskunde-eemland.nl

Algemene veiligheidswaarschuwingen  Violet Ray
1.Haal  het apparaat niet uit elkaar  of probeer iets anders te doen met het apparaat dan waar instructies voor zijn gegeven. Alle reparatiewerkzaamheden moeten worden gedaan door ons aangewezen deskundige personen.
2.Gebruik het apparaat niet wanneer je dicht in de buurt van water bent of natte handen hebt. Let erop dat je geen vloeistof op het apparaat giet.
3.Trek de stekker uit het stopcontact wanneer zich een onderstaande situatie voordoet:
     a.Het apparaat is met vloeistof in contact gekomen.
     b.Het apparaat heeft een abnormale geur , rookt of geeft een luid, sterk lawaai.
     c.Het snoer is kapot.
     d.Het apparaat is gevallen en kapot.
4.Zet niets op het snoer en zorg ervoor dat men niet op het snoer kan stappen.
5.Op het apparaat zit een draaiknop waarmee je apparaat aanzet en door deze knop verder te draaien je de intensiteit van de behandeling sterker maakt.  Als je klaar bent met gebruik zet je het apparaat met deze knop uit en je trekt de stekker uit het stopcontact.
6.Stop niets in de opening van het apparaat dan alleen de glazen buis die je voor de behandeling gebruikt. Mocht er iets in de opening van het apparaat  gekomen zijn  wat er niet uit wil ga dan niet zelf proberen het te verwijderen maar neem contact op met de leverancier.
7.Zet het apparaat niet op iets wat niet stevig en stabiel kan staan zodat het apparaat kan vallen.
8.Gebruik bij het behandelen van een gevoelige huid en stukje textiel om de huid te bedekken tijdens de behandeling om een te sterke stimulatie te voorkomen.
9.Houd tijdens de behandeling de glazen buis niet langer dan 10 seconden stil op een punt of locatie. Zorg dus voor een langzame strijkende, cirkelende beweging.
10.Zwangere vrouwen en dragers van elektronische implantaten zoals pacemakers moeten niet behandeld worden.
11. Plaats eerst de gewenste glazen behandelbuis in het apparaat voordat u het apparaat aanzet en draai de sterkte regelknop op “0” wanneer klaar bent.
12. Een huid met veel sproeten of bruine vlekken is erg gevoelig voor direct contact met de buiselektrode en mag alleen met de grootste voorzichtigheid worden behandeld of moet behandeling worden afgeraden.

Disclaimer: Wanneer u ziek bent of klachten heeft die niet verdwijnen doet u er goed aan uw arts/therapeut te benaderen. Wij aanvaarden geen enkele  verantwoordelijkheid voor zelfbehandeling. Deze informatie / brochure heeft vooral een informatieve doelstelling.

Het apparaat is geschikt voor een netspanning van 220-240 Volt 50-60 Hz. en voorzien van een platte Eurostekker.
Vermogen: 10 Watt

Wordt geleverd als een handgreep met 4 verschillende glazen behandelbuizen

Hieronder ziet u een Amerikaanse advertentie uit de jaren 1920

 vr3

vr4

Zilverwater kan soms bijdragen tot een betere gezondheid.
Zilverwater kan eenvoudig zelf  worden gemaakt 

REAKTIES VAN GEBRUIKERS VAN DE VIOLET RAY IN DEZE TIJD.

Verzamelde reacties uit onze tijd van enthousiaste gebruikers van de Violet Ray in de USA. 

In mijn praktijk heb ik 1 jaar ervaring met de Violet Ray en zie ik zeer hardnekkige pijnklachten in het skelet, gewrichten, rug, schouders e.d. die voortkomen uit processen die optreden bij verschillende auto-immuunziekten zoals bijv. reuma, sjogren, allergie snel door de  de Violet Ray verminderen en verdwijnen.  Ook hoofdpijn, duizeligheid, maagdarmklachten, pijnlijke gevolgen van buikoperatie, doorbloedingsstoornissen in de benen, open been, zie ik in de praktijk goed op de behandeling reageren.  Praktijk Driek van der Vet acupuncturist (Jan 2004)

Alan, my husband was in a fight. Three men tried to mug him in Kew West Fl. Alan got punched above his eye. He used the Violet Ray to help quickly reduce the pain, His knuckles were scratched and swelled from the fight. Minutes after putting it on his knuckles the swelling had diminished greatly. Mary Seid, Melbourne Fl 2001

Lynn an aura photographer had an infected tooth for two week, in pain. After a few minutes of putting the Violet Ray on her check over the toothache, the swelling and pain reduced greatly, an hour later she did it again making her feel much better. Lynn Z. Gainesville Fla. 2002

There have been many people that have called me with stories of arthritis on their hands and in minutes the pain is gone and they can move the hand more freely, using the Ray. 

(Knee Pain) Marge use too run everyday for years. She injured her knee and had not run for a year. she had been to a doctor, but no relief. She was wearing jeans when she put the violet ray on her knee, through the material for a few minutes. After that she could move her knee easier and the pain was gone. She went back to jogging. She recommends it to many people  M.D /Orlando 2003

There have been many people with headaches and migraines were either ray applied to the head and back of neck, very quick relief. Many people with back pains, neck and shoulder pain within minutes of using either ray the pain is gone or the back is not so stiff.

Melanie's cat had no hair on her back, from allergies. The vet and holistic vet could not help her. She called to tell me after a few days of rubbing the violet ray on her cat, the hair is growing back and has more energy. She put her testimony on video 2002

The other day a women told me she put her Ray on her cyst that was on her finger, in minutes it shrunk a little 

Rhonda told me she put the violet ray on her friend's foot that had not been out of pain for 20 some years from a stingray bite. Right away the pain was gone for the first time. As far as I know it is still gone. It must have moved the blood toxic out of the area and flushed it out of her maybe.

(Wirst Pain)Rhonda put it on her friend's wrist that had been in pain for ten years, don't remember from what, but in minutes of putting the violet ray on her wrist the pain was. This woman had tried many different modalities even of alternative methods. Nothing had worked except for the ray.

(Foot) Maryjo has Neuralgia of the feet and so does Felicia, both of them had a big difference with pain and swelling reducing very quickly. Maryjo let a massage therapist use it on his liver pain for a few minutes. He had this pain for a couple weeks, after wards he was much better. She also put the violet ray on her dad who is in a nursing home. He shook so much he could not feed himself. She put the ray for a few minutes on each of his hands. That night he was feeding himself. MaryJo, Cape Canaveral Fl 2002

(wrist)Another women broke her wrist a couple years ago, pain was always a problem since but the first application of the violet ray and she could move her wrist with less pain.

One spiritual women used the violet ray walking around her apartment to get rid of an evil presence she said, Friends had tried prayers and sage but nothing worked except the high frequency from the violet ray which cleared the place. Margo 2002

A women said she keeps getting abducted by ufo's and has implants. She is on psychotic prescriptions. She rubbed the violet ray on her legs, hands, face and bottom of her feet. When she was through she took a deep breath and said WOW! I feel so different, an over all feeling of well-being. Edgar Cayce readings had said to do this. Linda , Rockledge 2002

Mark used the violet ray to stop the pain of his hamstring; It took a couple days he said. Using it twice a day for it to stop the pain. He used the Ray all over his body for energy. Also, he says his sperm looks healthier, like when he was younger. 2002

Ann S. called to say a wart and a mole had disappeared using the Ray after one week And, the wrinkles around her eyes are looking less noticable. 2002

John is studying to be a Naturopath in New York. He used it on his calf also. He had hurt it during martial arts. He is now getting great results. Also his testicle was hit and hurt him for weeks, he uses the ray briefly there and he says it helps his pain. 2003

(Hepatitis C)Mary M. has a husband with Hepatitis C, his legs are very sore. After the first time of rubbing the Ray on his legs he got some  pain relief. 2003

(Allergies)My own testimony is when I get heart palpitations from high blood pressure and I put the violet ray or neon all over me, it stops the palpitations. But this does not mean it would do the same for anyone else. When I get an allergy attack which is not common anymore, and that if I put the ray on my sinuses after sneezing a lot. I stop sneezing within minutes. The ray ozonates the sinuses which means it kills the bacteria that built up in my sinuses and immediately dries them up, every time I get an attack, this stops my sneezing or runny nose immediately. Once I had to apply it an hour later though for it to stop my sneezing. Also once i had the beginning of an earache. I put the Violet Ray on the outside of my ear for a few minutes. About an hour later it was completely gone.

( Carpel Tunnel Syndrome) On 3/5/2002 a women called to say she no longer has this wrist pain after a week of using the ray. She is an acupuncturist.

Gum Disease- (EYESIGHT)women called me to tell me she has a gum disease called pyorrhea, it caused her so much tooth pain that when she breathed her teeth hurt. She read from Edgar Cayce to place the electrode at the base of the skull for gums for five minutes. She did this and the pain went away and had not come back, plus it improved her eyesight a little  3/19/02 

Gout- Wanda placed the violet ray on her husbands feet who has gout. He was very skeptical until after his treatment. Soon his pain was better and he could move his toes easier, plus the next morning he woke up with much less pain in his feet then normal 3/21/2002

Maryjo called me from Indiana to say she placed it on a man who's hand was crippled. After 15-minute treatment he could move his fingers and with less pain, many people watch this before their eyes. Indiana 2003